@Еscape не подвеждай човека. Занимавам се с компютърен хардуер от 20 години, сглобил съм много машини, знам идеално на какво е способна тази антика.
Стария му компютър е почти 10 годишен, с този селерон процесор, и слаба видеокарта, дори тогава е бил крайно бюджетен (евтин), и доста бавен.
Не подлежи на никакъв ъпгрейд, ще си бъде все така бавен, защото дори интернета е значително по-тежък в момента.
Конфигурацията за 800лв по-горе не е нито за "
фукане", нито за "
гъзария", а е
базова съвременна конфигурация.
Базова, защото е съставена с възможно
най-изгодният евтин хардуер, който обаче предоставя
достатъчно производителност на системата, за безпроблемно, пъргаво сърфиране, гледане на fullHD филми, и дори неангажиращ casual гейминг.
Базова, защото само читав процесор
среден клас в момента е 500лв.
Базова, защото видеокарта
среден клас гони 700лв.
Като сложим останалите компоненти, един "средна хубост" съвременен геймърски компютър надхвърля 2000лв. И не става за "фукане" в геймърските среди.
Зайо, казваш че играеш лигата.
И аз я играя, и играта макар и лека, си иска хардуер. Ще видиш каква е разликата като вземеш новия комп.
===========================
Вземи от стария компютър хардиска, и поръчай останалите части за 700лв.edit dzak:dzak написа:За мен, при непрофесионално отношение, това си е "гъзария" и "фукане" да имаш поне предпоследните модели части на компютъра си.
Това ти го казвам като непрофесионален геймар и с малко пари за такива излишни глезотии.
Вече, ако търсиш оптимално качество, то върви и с "хубави" парички за него, няма начин. И не забравяй, че не само компютъра прави играча добър, има и други фактори

.