Име: Парола: Скрит | Регистрирай се

Стеам или Нонстеам? Геймърска мишка или Обикновена?

ИзображениеАко имате оплакване от админи: тук,

Модератори: Форум Модератори, Екип Банове

Стеам или Нонстеам? Геймърска мишка или Обикновена?

Мнениеот dzhanoww » 07 Окт 2013, 06:45

Имам две въпросчета:
Стеам или Нонстеам. , Геймърска мишка или Обикновена. Аз лично не знам какво значение с какво си, и по какво се различават. Интересно ми е с какво са различни :)
Благодаря предварително.
Аватар
dzhanoww
Потребител
Потребител

Предупреждения: 0
Име в игра: rdzh, Memphis Depay-

Re: Стеам или Нонстеам? Геймърска мишка или Обикновена?

Мнениеот MORTAL » 07 Окт 2013, 08:26

Има ли значение дали си облечен в маркови дрехи (Стийм) или в обикновени (нон стийм)?
А дали ако си с Трабант е по-добре отколкото с Мерцедес?
Когато си в колата никой не вижда с какви дрехи си, вижда се само до колко си способен да шофираш.
Няма никакво значение каква е колата, ако си негоден шофьор :)
Други разлики няма.
Аз имам Стийм, имам и Нон-стийм. Мишката ми е Логитек от 4 лева :)
Аватар
MORTAL
Администратор
Администратор

Име в игра: [nuPuHcko] MORTAL или друго...

RE: Стеам или Нонстеам? Геймърска мишка или Обикновена?

Мнениеот dzhanoww » 07 Окт 2013, 12:38

;д Ако искаш вярвай ама нищо не разбрах ;д
Аватар
dzhanoww
Потребител
Потребител

Име в игра: rdzh, Memphis Depay-

Мнениеот MORTAL » 07 Окт 2013, 15:05

Исках да кажа, че ако не можеш да играеш, ако щеш пет стийма и десет мишки да сложиш, пак няма да се подобри играта ти. Стийма и геймърската мишка са само за гъзария, реално не помагат в играта.
Аватар
MORTAL
Администратор
Администратор

Име в игра: [nuPuHcko] MORTAL или друго...

Мнениеот Roger » 07 Окт 2013, 16:28

Аз съм на мнение,че играч,който дълги години играе тази игра,най накрая си купува и STEAM и хубава мишка.Просто това са две от нещата ако човек наистина обича тази игра и иска да е на ниво.Дълго играх с мишка за 10 лв а след това че и с безжична такава... а цс постоянно ми беше атакуван от разни скапани сървъри..айде стига толкова.От няколко години си имам и STEAM и хубава мишка за 108 лв. и подложка за 25лв. Това няма да ме направи нито като HeatoN нито като SpawN,но със сигурност чувствам играта доста по добре от преди.
Аватар
Roger
Потребител
Потребител

Име в игра: Roger

Мнениеот zxcv ;> » 07 Окт 2013, 16:53

Това си е до човека тая игра или я можеш, или не я можеш. Дали ще си с мишка от 100 лева, или с такава от 4 е без значение стига да не дават дефекти. Разликата е в бързината - трябва да свикнеш с нея и да я направиш така, както ти е най-удобно на теб - никога не трябва да слушаш този мит "Добрите играели с по-бавна мишка" и как пък го решихте - някаква глупава статистика? Аз пък играя с бърза мишка това нито ме прави добър, нито слаб до човека си е. Само зарибените и пристрастените си мислят, че като имаш стийм или хубава мишка си по-добър. Признавам, че имам и двете, но това е, защото ги имам от 6-7 години, а тогава бях едно глупаво хлапе, което се подвежда по чуждите мнения. Сега не бих дал толкова пари за такава глупост, като знам как се изкарват 100 лева. Стийма ми струваше едно време 35 лв. ама спестяваш оттук, оттам... За играта си заслужава, защото правят страхотни промоции от сорта на 5 лева например - какво са 5 лева, едно кафе? Ама 100 лева за мишка - мерси. Трябва да имам пари в излишък, а това на днешно време е малко трудно. Виж по турнирите с какви монитори са - тези, който сгъват бюрото - качество му викам аз. Мислят си, че като мишката е 100 лева и е по-качествена. Колкото повече функции и модерни работи, толкова по дефекти дава. Все едно да сравнявам Samsung galaxy s4 с Nokia 3310.
Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо ...
Аватар
zxcv ;>
Потребител
Потребител

Име в игра: vijdam va dvoino ;x

Мнениеот dzak » 07 Окт 2013, 17:46

Важно е удобството.
Геймърската мишка може да ти помогне малко с прецизност. Разликата между "обикновената" и "геймърската" мишка е в dpi.
Аватар
dzak
Форум Модератор
Форум Модератор

Име в игра: dzak

Мнениеот kev1n » 07 Окт 2013, 18:22

Не точно.. ;д даже хич /ако съм с мамба и грая на 5ооо дпи с колко сенс тря играя.. ? 0.03/ ?? :дд
..и когато надеждата стане бледа, помнете, че без болка няма победа!
Аватар
kev1n
Потребител
Потребител

Име в игра: kev1n--

Мнениеот dzak » 07 Окт 2013, 18:53

аз те разбирам, но тъй като явно си специалист, обясни с нормални думи каква е разликата между двете мишки, като се стараеш да не "изяждаш" букви и да има смисъл цялото обяснение.
Аватар
dzak
Форум Модератор
Форум Модератор

Име в игра: dzak

Мнениеот Roger » 07 Окт 2013, 20:20

1.Истински добрата мишка има оптичен сензор.
2.DPI (Dots per inch) за игра в CS и зависимост от големината на монитора ,не бива да превишава 400-500 от 17'-24'
3.Много са важни херците на мишката,а именно това е времето за реакция, при което като натиснете копчето и изстрела се възпроизведе,всеки от вас знае,че има ситуации които се случват за част от секундата.Една мишка за 10 лв има 125Hz и 400 dpi и 8 милисекунди време за реакция,ако играете на 17"-19" с резолюция 640х480 или 800х600 ,това е повече от достатъчно.За сравнение топ играчите в CS ползват от 400-500 DPI и от 500-1000Hz.при 24" монитори, независимо,че скъпите им мишки имат над 2000 и повече DPI.1000Hz = 1милисекунда време за реакция.Всичките тези подробности са много важни ако сте достигнали етап в който наистина умеете да контролирате отката на всяко едно оръжие.Именно и само тогава вие се нуждаете от качествена мишка.Много от вас обаче отдавна са станали много добри и не знаят,че им е дошло време за качествена мишка.Ето и чисти факти за настройките на "Forest": http://www.sk-gaming.com/group/16289 , Задавате ли си въпроса защо Патрик ще играе с 400 DPI а мишката с която играе струва около 40 евро.
4.Малко инфо за мишките: http://www.cybergamer.org/forums/thread ... ling-Rate/, http://www.overclock.net/t/951894/the-t ... ouse-guide, https://wiki.archlinux.org/index.php/Mouse_Polling_Rate.
5.Истински добрият играч,който наистина умее да контролира отката, играе с нисък сенс ,около 2 и без акселерация на мишката.
6.Ето ви и програмката "mouserate",с която всеки може да си провери с колко херца работи неговата мишка: http://dox.bg/files/dw?a=5f32dbe7a6
7.Много интересен видео материал,в него ще видите нагледно в игра какво значи "скъпа" мишка: http://www.youtube.com/watch?v=P2koEuaBzJA
Аватар
Roger
Потребител
Потребител

Име в игра: Roger

Следваща

Назад към Проблеми/Въпроси