Име: Парола: Скрит | Регистрирай се

Препоръчайте ни филм

Изображение Всичко НЕсвързано с Counter-Strike

Модератори: Форум Модератори, Екип Банове

Re: Препоръчайте ни филм

Мнениеот BeTePuHaP » 28 Ное 2019, 17:16

Те не са много нови (за Мегре), но в действителност са много добре направени и увлекателни. Отива му ролята!
Аватар
BeTePuHaP
Админ
Админ

Предупреждения: 0
Име в игра: [nuPuHcko] BeTePuHaP

Мнениеот Siska » 29 Ное 2019, 01:51

BeTePuHaP написа:Те не са много нови (за Мегре), но в действителност са много добре направени и увлекателни. Отива му ролята!

Със сигурност доказа , че е велик по много начини. А взех даже да се замислям дали не е по-добър от Габен дори в тази роля ?

Този препоръчвам също по романите на Колин Декстър. Kазва се "Endeavour" - криминален, интересен, забавен.
Изображение Търсих врага и го открих : това съм аз , трябва да се победя... Изображение
Изображение Изображение
Аватар
Siska
Форум Модератор
Форум Модератор

Име в игра: Siska

Мнениеот MORTAL » 29 Ное 2019, 09:29

Siska написа:Препоръчвам ти новите филми с Роуан

Гледах го преди години "Мегре залага капан", но някак си не мога да се оттърся от присъствието на господин Бийн, някак си неестествен ми се видя :D
"IT crowd" сигрурно вече си го изгледала, той е 5 сезона, 4 с по 6 двадесетминутни епизода и един пети сезон само с една серия от около час.
A колкото до сериала "Приятели", то не е само до смях има и доста тъжни моменти. На тази сцена съм ревал много пъти, включително и сега...

Аватар
MORTAL
Администратор
Администратор

Име в игра: [nuPuHcko] MORTAL или друго...

Мнениеот Masta_Killa » 29 Ное 2019, 09:52

и аз го знам на изуст "Приятели", няма друг такъв сеириал! а послендия епизод съм го гледал веднъж, не искам повече... :D Друг сериал, с доста тънък хумур, който ми хареса е "How I Met Your Mother", но там за някои шеги, трбява да си гледал предните епизоди да ги хванеш
Аватар
Masta_Killa
Администратор
Администратор

Име в игра: Masta_Killa

Мнениеот Ganya » 30 Ное 2019, 18:38

Masta_Killa написа:и аз го знам на изуст "Приятели", няма друг такъв сеириал! а послендия епизод съм го гледал веднъж, не искам повече... :D Друг сериал, с доста тънък хумур, който ми хареса е "How I Met Your Mother", но там за някои шеги, трбява да си гледал предните епизоди да ги хванеш

Романтична натурка? Хвърли око:

Flipped
Before Sunrise
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Аватар
Ganya
Админ
Админ

Име в игра: Ganya

Мнениеот Siska » 18 Мар 2020, 04:05

A Countess from Hong Kong (1967) - Филм на Чарс Чаплин в главните роли Марлон Брандо и София Лорен също и на Чаплин брат му.
Изображение Търсих врага и го открих : това съм аз , трябва да се победя... Изображение
Изображение Изображение
Аватар
Siska
Форум Модератор
Форум Модератор

Мнениеот DIESEL » 18 Мар 2020, 19:55

Наскоро гледах филма "Чернобил зона на отчуждение".Доста впечатлен останах от филма.Препоръчвам го.
Изображение

ИзображениеИзображение

Изображение

Изображение
Аватар
DIESEL
Админ
Админ

Име в игра: DIESEL

Мнениеот Siska » 25 Мар 2020, 02:38

Never Cry Wolf (1983)

The Truman Show (1998) - Jim Carrey (Този едва ли има някой, който не го е гледал, но все пак)
Изображение Изображение
Аватар
Siska
Форум Модератор
Форум Модератор

Мнениеот Siska » 27 Юни 2020, 15:03

Zen / Дзен (2009 Япония)

Филмът проследява живота на дзен-будисткия монах Доген Дзенджи по време на бурния период Камакура. Родителите на Доген умират, когато той е съвсем малък, и последното желание на набожната му майка е той да насочи цялата си сила и способности към добруването на хората. Преживяната смърт на родителите му, дава на Доген рядкосрещано проникновение върху естеството и самата природа на живота, което по-късно му помага да постигне висше ниво на духовен мир и просветление. С тези си необикновени качества, той постепенно разпространява своя метод на медитация и ученията на "Истинския будизъм" из цяла Япония. По пътя си Доген среща много хора, всеки от които с различни истории, страхове и копнежи. Посвещавайки ги в тайните за откриване на Пътя, чрез постепено освобождаване от оковите на ума, Доген успява да докосне сърцата им, за да видят какъв може да бъде смъртният свят, ако го погледнем с други очи.

"Дзен не е секта; не е религия, а начин на мислене, състояние на ума." - това е казал Шестият патриарх, проповядвал в Китай, когато веднъж го попитали "Вярно ли е, че ако повтаряш молитвено името на Буда, ще се преродиш в Западната земя, земята на Буда?".

Основна добродетел в Дзен е скромността. Трите големи гряха са алчност, гняв и незнание. Затова няма много дзен-литература. Защото никой не иска да си присвоява образ на учител. Буда е учил, че който има образ (представа) за себе си, не живее в истинската реалност. Реалността са нещата сами по себе си и реалността става видима чрез медитация. Медитацията е врата. Медитацията не трябва да бъде много, но не и малко. (откъс от статията "Дзен литература", на Димитър Събев)
Изображение Изображение
Аватар
Siska
Форум Модератор
Форум Модератор

Мнениеот Pyce » 27 Юни 2020, 20:11

Опърничавите (2019)
български е и останах доволен :)
ИзображениеИзображение