опит
Модератори: Форум Модератори, Екип Банове
Re: опит
fy_maps-a движи най добре поне по мои наблюдения , може би защото там са най малко плъгините и няма респаун.
7eamplay ftw!
-
goran yordanov - Потребител
- Предупреждения: 0
- Име в игра: leo
-
-
Admin - Администратор
- Име в игра: demon
Оплакванията продължават , така че от утре сървъра е с леки до настройки :
sv_maxupdaterate 60 (намален от 100)
sv_minrate 2500 (увеличен от 0 )
Надявам се на малко съдействие от редовните играчи , по-добре или по-зле е с новите настройки.
sv_maxupdaterate 60 (намален от 100)
sv_minrate 2500 (увеличен от 0 )
Надявам се на малко съдействие от редовните играчи , по-добре или по-зле е с новите настройки.
7eamplay ftw!
-
Общо взето от настройки няма много голям ефект.
Незнам бургаско до къде стигна с разни ъпдейти по сървъра, и с опита да се смени GPON-a от МТЕЛ.
Имам едно предложение, да преместим само ДМ на отделен Хост, за да видим ефекта.
Според мен сървъра има потенциал, но тези проблеми малко го спъват.
Незнам бургаско до къде стигна с разни ъпдейти по сървъра, и с опита да се смени GPON-a от МТЕЛ.
Имам едно предложение, да преместим само ДМ на отделен Хост, за да видим ефекта.
7eamplay ftw!
-
goran yordanov написа:Общо взето от настройки няма много голям ефект.
+1 съгласен съм с теб ! да пробваме !
-
az|sam|mm - Потребител
- Име в игра: [dG] M u H a B a M 3 a T o K a
goran yordanov написа:Общо взето от настройки няма много голям ефект.
Аз нямам проблем с това, но трябва да има хост и то сериозен. Ще потърся и ще пробваме.
-
Admin - Администратор
- Име в игра: demon
Аз ... нищо ново не съм правил ... като изключим 750W захранване и ново охлаждане (TX3) за процесора ... от повече от месец не съм барал никакви настройки по самия ЦС ... освем да добавям "лоши" IP-та в iptables друго не съм правил ....
тъй като темата е за dust2 Only-то все пак ... и много избягахме от темата ....
пп. късно видях и се сетих .... за .... "промени"
тъй като темата е за dust2 Only-то все пак ... и много избягахме от темата ....
- Код за потвърждение: Избери целия код
CPU In Out Uptime Users FPS Players
25.00 28.81 44.15 368 96 1000.00 6
amx_reloadadmins
[AMXBans] Loaded 120 admins from file
пп. късно видях и се сетих .... за .... "промени"
Peace \/
-
burgasko - Потребител
- Име в игра: burgasko.com
Да разбирам, че от network гледна точка всичко изглежда добре.Но проблемът според мен е в самия (Frame - FPS), който се изчислява от сървъра и от клиента, заради който движението на моделите става насечено. Отделно определени хора имат прекалено голям пинг(само в нашите сървъри).
За сравнение играх в Румънски сървър:
fy_snow 10vs10 с 4-5 плъгина повече от нашите (разни парашути,ауто баланс, ауто чийт с-ма и още)
Ping - 8 , ms - 35-40
In/Out - 350 / 50
loss/choke - 0/40(choke 40 при cl_updaterate 101, при cl_updaterate 60 - choke = 0)
Движенията бяха по синхронизирани от нашия сървър при :
awp_dust 4v4 :
Ping ~ 8, ms ~ 10-15
In/Out ~ 150/50
loss/choke - 0/0 (cl_updaterate 100)
И т.к. ДМ е най-товарещия сървър, затова и предлагам да видим как ще се движи на самостоятелен хост - по този начин ще се освободят и останалите инстанции (dust2only и т.н)
Без да се реши този проблем, не може да се мисли за ъпдейти и плъгини.
Ако и това не помогне, нещата отиват на нов Build на ДМ сървъра.
За сравнение играх в Румънски сървър:
fy_snow 10vs10 с 4-5 плъгина повече от нашите (разни парашути,ауто баланс, ауто чийт с-ма и още)
Ping - 8 , ms - 35-40
In/Out - 350 / 50
loss/choke - 0/40(choke 40 при cl_updaterate 101, при cl_updaterate 60 - choke = 0)
Движенията бяха по синхронизирани от нашия сървър при :
awp_dust 4v4 :
Ping ~ 8, ms ~ 10-15
In/Out ~ 150/50
loss/choke - 0/0 (cl_updaterate 100)
И т.к. ДМ е най-товарещия сървър, затова и предлагам да видим как ще се движи на самостоятелен хост - по този начин ще се освободят и останалите инстанции (dust2only и т.н)
Без да се реши този проблем, не може да се мисли за ъпдейти и плъгини.
Ако и това не помогне, нещата отиват на нов Build на ДМ сървъра.
7eamplay ftw!
-
спрях War3 сървъра .... viewtopic.php?f=11&t=2810
От днес има пуснати само Dust2 Only и Deathmach сървър, но не мисля че има кой знае каква разлика ....
само на процесора му олекна .... беше на 20-30% вече е на 8-10%
Снощи докато играхме в сървъра (Dust2Only) пак не беше на ниво, като се рестартира 2-3 пъти и мисля че има нужда от основен ремонт .... Като казвам "Основен ремонт" имам в предвид ... че
1. стария комп на който хоствах беше с 32bit операционна система в момента е с 64bit
2. стария комп беше с Pentium4 процесор (уж с Hyperthreading) новия е i5 (4 ядра НО без Hyperthreading)
3. просто копирахме от стария комп. сървъра и го пуснахме на новия комп естественно с доста проблеми но го подкара администратора на линукса ми
4. доколкото знам има доста голямо значение с каква "Платформа" е сървъра (незнам дали на това му се казва Build) а аз не съм сигурен с каква платформа съм и от къде е изкопана, НО определено има проблеми като влязат над 22-25 играча
5. нищо не казахте за 120-те админа СМС админ да имаше по- малко админи щеше да има .... или поне щяха да влизат щото са пратили СМС .....
От днес има пуснати само Dust2 Only и Deathmach сървър, но не мисля че има кой знае каква разлика ....
само на процесора му олекна .... беше на 20-30% вече е на 8-10%
Снощи докато играхме в сървъра (Dust2Only) пак не беше на ниво, като се рестартира 2-3 пъти и мисля че има нужда от основен ремонт .... Като казвам "Основен ремонт" имам в предвид ... че
1. стария комп на който хоствах беше с 32bit операционна система в момента е с 64bit
2. стария комп беше с Pentium4 процесор (уж с Hyperthreading) новия е i5 (4 ядра НО без Hyperthreading)
3. просто копирахме от стария комп. сървъра и го пуснахме на новия комп естественно с доста проблеми но го подкара администратора на линукса ми
4. доколкото знам има доста голямо значение с каква "Платформа" е сървъра (незнам дали на това му се казва Build) а аз не съм сигурен с каква платформа съм и от къде е изкопана, НО определено има проблеми като влязат над 22-25 играча
5. нищо не казахте за 120-те админа СМС админ да имаше по- малко админи щеше да има .... или поне щяха да влизат щото са пратили СМС .....
Peace \/
-
burgasko - Потребител
- Име в игра: burgasko.com
Назад към Предложения за сървърите и сайта