dzak написа:Като идея добре.
Не не мисля, че е измислен такъв плъгин все още(и вероятно едва ли ще има). То "забиването" става заради смяната на мапа, не защото си забива. Т.е. ако мапа не тръгне да се сменя, няма да забива така последния рунд.
Решение за мен е без вот, мапцикъл.
Ясно ми е защо е "замръзването", но не съм много навътре с правенето на плъгини, за това казах, че не знам дали може да се направи.
Направих някакъв опит да редактирам произволен плъгин за смяна на картата така, че да се задейства през времето на "замръзването" - това стана, но проблемът е, че не се виждат менютата през това време на замръзване... иначе мога да си избирам опция, но не виждам какво избирам . Та, не става по този начин.
Има и друг вариант - замразяване на всички играчи по време на игра: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=134516. Този плъгин (или част от него) може да се използва като намалее времето да се замразят играчите, след което да се пусне вота и после пак да се размразят. Тук остава едно чувство за недовършеност на плъгина, защото играчите ще бъдат замразени в произволно време, на произволно място... което не е идеално.
Виждал съм и сървъри, в които след свършване на времето (timeleft) играта продължава до приключване на рунда, след което при започване на новия такъв се сменя картата. Това също може да се включи в "кашата", което ще допринесе за наистина добре направен плъгин:
Времето свършва, последният рунд се доиграва, започва следващия, всички играчи се замразяват, излиза вот, чакат се резултати, според резултатите се сменя картата.
Но някой трябва да седне да го напише, или поне да "сглоби" един плъгин от споменатите такива до тук. Кодът за замразяване на играчите го имаме (по-горе споменатия плъгин), код за вота имаме (текущия плъгин за вот), а колкото до кода за доиграване на последния рунд... трябва да се намери този плъгин (аз не успях да го намеря). Ако някой го има или може да го намери - аз мога да се опитам да ги "сглобя", но не давам гаранция за успех.