Препоръчайте ни филм
Модератори: Форум Модератори, Екип Банове
Re: Препоръчайте ни филм
@MORTAL, ще пробвам предложенията ти, изглеждат интересни.
-

KoKaL - Потребител

- Предупреждения: 0
- Име в игра: KoKaL
Siska написа:Трите Loft си ги записах на диск. Първият най ми хареса, втория беше по-слаб, а третия съвсем слаб ми се видя.
Сега ще видя и останалите от списъка.
Гледай оригиналния Лофт, май беше белгийски. Другите са римейкове и не стават!
KoKaL написа:@MORTAL, ще пробвам предложенията ти, изглеждат интересни.
Филмите са много добри. Аз само такива филми гледам.
Мога да препоръчам още:
Identity: https://www.imdb.com/title/tt0309698/?r ... f_=nv_sr_1
Wild things: https://www.imdb.com/title/tt0120890/?r ... f_=nv_sr_1
Wild things 2: https://www.imdb.com/title/tt0365270/?r ... f_=nv_sr_5
Wild things 3: https://www.imdb.com/title/tt0448179/?r ... f_=nv_sr_4
Има и четвърти филм от поредицата, но не съм го гледал. Другите са хубави, въпреки ниската оценка в imdb, все пак филмите са 1998-2005 г.
-

MORTAL - Администратор

- Име в игра: [nuPuHcko] MORTAL или друго...
@MORTAL
Гледах ”The Hidden Face", и ми допадна много.
Оригиналното заглавие на филма е LA CARA OCULTA.
-

KoKaL - Потребител

- Име в игра: KoKaL
KoKaL написа:@MORTAL
Зная, но не са много потребителите които знаят испански, за това написах английското му заглавие

Следващото е спойлер, моля който не е гледал филма, да не чете, за да не си развали удоволствието от филма!!!
-

MORTAL - Администратор

Гледайте този , ако искате : Peaceful Warrior 2006
Правен е по книга. Естествено книгата е съвсем друго нещо, но така са всички филми по книги.
Който не обича да чете или път смята , че няма време може да гледа само филма.
А иначе един от най-смешните серияли за мен е "Couples" - на български го превеждат "Свалки". Като сюжет е подобен на "Приятели" , но понеже е английски сериал естествено е светлинни години по-напред от "Приятели". Който обича да се задушава от смях и да пада от стола , препоръчвам...
Правен е по книга. Естествено книгата е съвсем друго нещо, но така са всички филми по книги.
Който не обича да чете или път смята , че няма време може да гледа само филма.
А иначе един от най-смешните серияли за мен е "Couples" - на български го превеждат "Свалки". Като сюжет е подобен на "Приятели" , но понеже е английски сериал естествено е светлинни години по-напред от "Приятели". Който обича да се задушава от смях и да пада от стола , препоръчвам...
Последна промяна Siska на 12 Фев 2020, 00:58, променена общо 1 път
-

Siska - Форум Модератор

- Име в игра: Siska
Siska написа:А иначе един от най-смешните серияли за мен е "Couples" - на български го превеждат "Свалки". Като сюжет е подобен на "Приятели" , но понеже е английски сериял естествено е светлинни години по-напред от "Приятели".
Не е "Couples", a "Coupling". В IMDB.com "Приятели" е с оценка 8.9 от над 700 000 зрителя, докато "Свалки" е с 8.5 от 40 000 зрителя. "Приятели" е сериала който съм гледал поне 8 пъти от първия до последния епизод и го знам почити на изуст. Възможно е да започна да гледам и "Свалки", но само да видя някоя шегичка, копирана от "Приятели" директно го спирам.
-

MORTAL - Администратор

hard core фен. Гледайте https://www.google.com/search?hl=bg-BG& ... oid-xiaomi или https://www.google.com/search?client=ms ... n3_C94R_Sc-

BeTePuHaP - Админ

- Име в игра: [nuPuHcko] BeTePuHaP
MORTAL написа:Siska написа:А иначе един от най-смешните серияли за мен е "Couples" - на български го превеждат "Свалки". Като сюжет е подобен на "Приятели" , но понеже е английски сериял естествено е светлинни години по-напред от "Приятели".
Не е "Couples", a "Coupling". В IMDB.com "Приятели" е с оценка 8.9 от над 700 000 зрителя, докато "Свалки" е с 8.5 от 40 000 зрителя. "Приятели" е сериала който съм гледал поне 8 пъти от първия до последния епизод и го знам почити на изуст. Възможно е да започна да гледам и "Свалки", но само да видя някоя шегичка, копирана от "Приятели" директно го спирам.
Става въпрос за кино, за изкуство...А не за... Самото сравняване е смешно. Гледай пък после ще кажеш какви са ти впечатленията.
Иначе , ако знаеш каква лекция тръгнах да пиша...Щях да пиша лекция за киното
. Добре ,че се спрях...
Искам само да напомня , че да сравняваме американско кино и английско означава примерно да си гладен и :
1. При ангийското кино се храниш.
2. А при американското кино просто гледаш как някой друг се храни и оставаш гладен.
Разбираш ли ? Примера може да не е много подходящ, но такава е разликата...
Тоест при едното оставаш с умствен капацитет нула, а при другото, ако не можеш да научиш нещо , то поне можеш да се посмееш на воля, а не на американо-еврейски простотии. И естествено в английското кино поне нещо се случва, докато в американското цял живот всичко е едно и също. В крайна сметка , като гледаме статистиките спокойно можем да видим какъв е манталитета на масите...Ако "Приятели" имаше по-ниска оценка много щях да се учудя да не би хората да са се събудили, но за жалост не са...Затова най-тъпите филми и сериали имат най-много гледания и съответно най-висока оценка. А и въобще как можем да сравняваме след като американците имат хумор , колкото германците, а в Англия се е родила комедията, докато континента още не е бил открит и т.н.
Последна промяна Siska на 05 Фев 2020, 00:20, променена общо 1 път
-

Siska - Форум Модератор

Говоря за филми преди 2000 г., когато киното беше кино, а не просто печатница за кинти. И да, тогава и американското ставаше за гледане. Много е тънък хумора в "Приятели", налагало ми се е да слагам пауза и да търся къде е смешното
Не всеки знае коя е Джил Гудейкър, но пък вече знам. Колкото до английското... Роуан Аткинсън е номер едно, не само в "Господин Бийн", а и в "Злостър - черното влечуго". "IT crowd" и "Новият политик" също са ми в топа и са английски.Това, че не разбираш хумора в "Приятели", не го прави бозава американска тъпня.
Не всеки знае коя е Джил Гудейкър, но пък вече знам. Колкото до английското... Роуан Аткинсън е номер едно, не само в "Господин Бийн", а и в "Злостър - черното влечуго". "IT crowd" и "Новият политик" също са ми в топа и са английски.Това, че не разбираш хумора в "Приятели", не го прави бозава американска тъпня. -

MORTAL - Администратор

MORTAL написа:Говоря за филми преди 2000 г., когато киното беше кино, а не просто печатница за кинти. И да, тогава и американското ставаше за гледане. Много е тънък хумора в "Приятели", налагало ми се е да слагам пауза и да търся къде е смешнотоНе всеки знае коя е Джил Гудейкър, но пък вече знам. Колкото до английското... Роуан Аткинсън е номер едно, не само в "Господин Бийн", а и в "Злостър - черното влечуго". "IT crowd" и "Новият политик" също са ми в топа и са английски.Това, че не разбираш хумора в "Приятели", не го прави бозава американска тъпня.
Не става въпрос за разбиране... Просто не мога да ги понасям. Мога да обесня защо съвсем ясно, но ми се струва , че прекалих и в предния пост. Така , че да оставим това настрана.
Раздвам се , че си гледал също един от най-смешните серияли "Новият политик".
Ако тръгна да изброявам английски комици и актьори няма да ми стигне форума, а не се сещам за нито един американски комик или актьор. Може би донякъде Стив Мартин, но като цяло са много малко. Само бози от край до край.
Черното влечуго няма да го коментирам, то там е ясно.
Имам ги всичките епизоди на по два диска. Ако единия се прецака да ми остане другия.
Този не го знаех "IT crowd". Сега ще го изтегля и него. Препоръчвам ти новите филми с Роуан, където играе сериозна роля. Влиза в ролята на Мегре, която роля пък преди това е изиграна от великия Жан Габен , а пък историята е по книгите на Жорж Сименон.
-

Siska - Форум Модератор