Препоръчайте ни филм
Модератори: Форум Модератори, Екип Банове
Re: Препоръчайте ни филм
Те не са много нови (за Мегре), но в действителност са много добре направени и увлекателни. Отива му ролята!
-

BeTePuHaP - Админ

- Предупреждения: 0
- Име в игра: [nuPuHcko] BeTePuHaP
BeTePuHaP написа:Те не са много нови (за Мегре), но в действителност са много добре направени и увлекателни. Отива му ролята!
Със сигурност доказа , че е велик по много начини. А взех даже да се замислям дали не е по-добър от Габен дори в тази роля ?
Този препоръчвам също по романите на Колин Декстър. Kазва се "Endeavour" - криминален, интересен, забавен.
-

Siska - Форум Модератор

- Име в игра: Siska
Siska написа:Препоръчвам ти новите филми с Роуан
Гледах го преди години "Мегре залага капан", но някак си не мога да се оттърся от присъствието на господин Бийн, някак си неестествен ми се видя
"IT crowd" сигрурно вече си го изгледала, той е 5 сезона, 4 с по 6 двадесетминутни епизода и един пети сезон само с една серия от около час.
A колкото до сериала "Приятели", то не е само до смях има и доста тъжни моменти. На тази сцена съм ревал много пъти, включително и сега...
-

MORTAL - Администратор

- Име в игра: [nuPuHcko] MORTAL или друго...
и аз го знам на изуст "Приятели", няма друг такъв сеириал! а послендия епизод съм го гледал веднъж, не искам повече...
Друг сериал, с доста тънък хумур, който ми хареса е "How I Met Your Mother", но там за някои шеги, трбява да си гледал предните епизоди да ги хванеш
Друг сериал, с доста тънък хумур, който ми хареса е "How I Met Your Mother", но там за някои шеги, трбява да си гледал предните епизоди да ги хванеш-

Masta_Killa - Администратор

- Име в игра: Masta_Killa
Masta_Killa написа:и аз го знам на изуст "Приятели", няма друг такъв сеириал! а послендия епизод съм го гледал веднъж, не искам повече...Друг сериал, с доста тънък хумур, който ми хареса е "How I Met Your Mother", но там за някои шеги, трбява да си гледал предните епизоди да ги хванеш
Романтична натурка? Хвърли око:
Flipped
Before Sunrise
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
-

Ganya - Админ

- Име в игра: Ganya
A Countess from Hong Kong (1967) - Филм на Чарс Чаплин в главните роли Марлон Брандо и София Лорен също и на Чаплин брат му.
-

Siska - Форум Модератор

Наскоро гледах филма "Чернобил зона на отчуждение".Доста впечатлен останах от филма.Препоръчвам го.
-

DIESEL - Админ

- Име в игра: DIESEL
Never Cry Wolf (1983)
The Truman Show (1998) - Jim Carrey (Този едва ли има някой, който не го е гледал, но все пак)
The Truman Show (1998) - Jim Carrey (Този едва ли има някой, който не го е гледал, но все пак)
-

Siska - Форум Модератор

Zen / Дзен (2009 Япония)
Филмът проследява живота на дзен-будисткия монах Доген Дзенджи по време на бурния период Камакура. Родителите на Доген умират, когато той е съвсем малък, и последното желание на набожната му майка е той да насочи цялата си сила и способности към добруването на хората. Преживяната смърт на родителите му, дава на Доген рядкосрещано проникновение върху естеството и самата природа на живота, което по-късно му помага да постигне висше ниво на духовен мир и просветление. С тези си необикновени качества, той постепенно разпространява своя метод на медитация и ученията на "Истинския будизъм" из цяла Япония. По пътя си Доген среща много хора, всеки от които с различни истории, страхове и копнежи. Посвещавайки ги в тайните за откриване на Пътя, чрез постепено освобождаване от оковите на ума, Доген успява да докосне сърцата им, за да видят какъв може да бъде смъртният свят, ако го погледнем с други очи.
"Дзен не е секта; не е религия, а начин на мислене, състояние на ума." - това е казал Шестият патриарх, проповядвал в Китай, когато веднъж го попитали "Вярно ли е, че ако повтаряш молитвено името на Буда, ще се преродиш в Западната земя, земята на Буда?".
Основна добродетел в Дзен е скромността. Трите големи гряха са алчност, гняв и незнание. Затова няма много дзен-литература. Защото никой не иска да си присвоява образ на учител. Буда е учил, че който има образ (представа) за себе си, не живее в истинската реалност. Реалността са нещата сами по себе си и реалността става видима чрез медитация. Медитацията е врата. Медитацията не трябва да бъде много, но не и малко. (откъс от статията "Дзен литература", на Димитър Събев)
Филмът проследява живота на дзен-будисткия монах Доген Дзенджи по време на бурния период Камакура. Родителите на Доген умират, когато той е съвсем малък, и последното желание на набожната му майка е той да насочи цялата си сила и способности към добруването на хората. Преживяната смърт на родителите му, дава на Доген рядкосрещано проникновение върху естеството и самата природа на живота, което по-късно му помага да постигне висше ниво на духовен мир и просветление. С тези си необикновени качества, той постепенно разпространява своя метод на медитация и ученията на "Истинския будизъм" из цяла Япония. По пътя си Доген среща много хора, всеки от които с различни истории, страхове и копнежи. Посвещавайки ги в тайните за откриване на Пътя, чрез постепено освобождаване от оковите на ума, Доген успява да докосне сърцата им, за да видят какъв може да бъде смъртният свят, ако го погледнем с други очи.
"Дзен не е секта; не е религия, а начин на мислене, състояние на ума." - това е казал Шестият патриарх, проповядвал в Китай, когато веднъж го попитали "Вярно ли е, че ако повтаряш молитвено името на Буда, ще се преродиш в Западната земя, земята на Буда?".
Основна добродетел в Дзен е скромността. Трите големи гряха са алчност, гняв и незнание. Затова няма много дзен-литература. Защото никой не иска да си присвоява образ на учител. Буда е учил, че който има образ (представа) за себе си, не живее в истинската реалност. Реалността са нещата сами по себе си и реалността става видима чрез медитация. Медитацията е врата. Медитацията не трябва да бъде много, но не и малко. (откъс от статията "Дзен литература", на Димитър Събев)
-

Siska - Форум Модератор

-

Pyce - V.I.P.

- Име в игра: BOOBS